FF 91

Нали разбрахте за голямото събитие, което се проведе в Лас Вегас – Consumer Electronics Show (CES). Разказахме ви за виртуалното автомобилно състезание между геймъри и пилоти от Формула Е (имало е доста скандален резултат, с промяна след края на състезанието и разочаровани фенове).

В CES са включени много и различни представяния на нови продукти или подобрения, както и всичко, свързано с нови технологии.

Например там е представена колата Faraday Future 91, която се очаква през 2018г. Смята се за още една суперкола – 1050 к.с., възможност за многомоторно задвижване (първоначално е обявена за задвижвана от 4 мотора), батерия от 130кВч, даваща пробег от 378мили (според EPA) и дори над 700км (според NEDC). Естествено, това е електромобил. 🙂 Ускорението – 2,39сек (от 0 до 60 мили), обявяват я като най-бързо ускоряващият електромобил.

Интериорно – има 5 седалки със затопляне и масажни функции, стъклен покрив, възможност за затъмняване на страничните стъкла чрез докосване, множество приложения и съдържание, където да запаметиш любимите си неща.

Разбира се, ще отговаря на новите тенденции за автономност и свързаност – ще има възможности да паркира и управлява сама, осигурени от 10 камери, 13 радара и 12 ултразвукови сензора. А да – ще ви разпознава и ще се отваря сама.

Това представяне обаче се приема скептично от някои като обещание, което не е ясно дали ще бъде изпълнено. Продукцията на фабриката им е била спряна миналата година, по форумите се говори, че инвеститорите им не могат да ги финансират. Ще видим!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *