Тесла ще произвеждат задвижващите компоненти на Модел 3 в Гигафабриката

Снимка от motortrend

В свое обръщение от 18 януари губернаторът на Невада обявява промени в Гигафабриката на Тесла, които са свързани с нови работни места. Фабриката във Фремонт, Калифорния, където се сглобява Модел 3, е със запълнен капацитет. Така че производството на електромотори и скоростни кутии се изнася в Гигафабриката. Това означава инвестиция от 350 милиона и 550 нови работни позиции.

В момента в Гигафабриката работят 1000 души на пълен работен ден, без да се включват назначените за Панасоник работници. Предполага се работните позиции в Гигафабриката да станат 6 500, но според последните изчисления на компанията, те ще са по-близо до 10 000, тъй като от Тесла искат увеличаване на капацитета на завода.

По-рано този месец Тесла и Панасоник обявиха, че са започнали производството на клетки за батерии. В Гигафабриката ще се произвеждат и продуктите на Тесла за съхранение на енергия Powerwall 2 и Powerpack 2.

Очаква се производството на батериите за Модел 3 да започне между април и юни, като Тесла има за цел да започне производството на колата през втората половина на 2017г.

One thought on “Тесла ще произвеждат задвижващите компоненти на Модел 3 в Гигафабриката

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *