Проект за конвертиране на Dacia Sandero в електромобил

Електрически автомобили. От тези с поне 4 колела.
ЕLECTROMOTORS
Мнения: 2
Регистриран: 30 окт 2016г. 03:06

Проект за конвертиране на Dacia Sandero в електромобил

Мнение от ЕLECTROMOTORS » 04 ное 2016г. 17:10

Здравейте, колеги,
виждам от всичко, което прочетох, че във форума има хора, които са много навътре в темата за конвертиране на електромобили. Имам нужда от вашата помощ и съвет относно едно предстоящо конвертиране на Dacia Sandero в електромобил. Имайки предвид размерите и килограмите на автомобила, според вас коя ще бъде най-подходящата конфигурация за задвижване, т.е. мощност на електромотора, подходящите контролери и какъв вид размер и мощност на батерията ще са подходящи, за да може автомобилът да измине над 300км с едно зареждане на батерията?
Също така как бихте решили проблема с климатика и парното? Наясно ли сте къде точно и по какъв начин трябва да се узакони автомобилът пред необходимите органи в България или съм чувал, че това може да стане и някъде в Румъния. Искам да попитам и имате ли информация за надеждни и изгодни цени за доставка на батерии, контролери и електромотори. Бих бил щастлив, ако има такива и в България и са на добри цени и качество. Бих предпочел български. При успешно реализиране на проекта бих поканил всички приятели и привърженици на идеята за електромобилите от форума да организираме едно събиране при нас да се запознаем на живо и да обменим идеи за бъдещи интересни събития и мероприятия, свързани с електрическите коли.
С поздрав, Тихомир Тодоров.
rrumpe
Мнения: 162
Регистриран: 23 яну 2013г. 17:10

Re: Проект за конвертиране на Dacia Sandero в електромобил

Мнение от rrumpe » 17 ное 2016г. 13:58

Здравей Тихомир,
Аз бих те посъветвал да си намериш някой, който вече е правил конверсии, да ти я направи, защото нещата са си доста сложни. Иначе компоненти можеш да намериш тук:
http://kostov-motors.com/tractionmotors ... rs(ac-dc)/
http://www.emic-bg.org/content/item/29
https://evparts.alle.bg/

За узаконяването най-добре питай самите технически служби, дали го правят и ако го правят как да процедирате:
http://www.rta.government.bg/index.php? ... i_200746eo

Аз да кажа, че за да се нагърби човек с такова нещо, трябва или да разбира много и да му е хоби, и да има много свободно време, или иска да направи някакъв уникален автомобил и има съответните възможности. Иначе излиза много по-лесно и по-евтино да си купиш заводска такава втора ръка.

Успех!
Потребителски аватар
turin
Site Admin
Мнения: 645
Регистриран: 20 май 2008г. 17:20
Местоположение: София/Троян
Контакти:

Re: Проект за конвертиране на Dacia Sandero в електромобил

Мнение от turin » 22 ное 2016г. 13:47

Само да допълня, че на всички ще е много интересно (а на някои от нас и ценно чисто практически), ако ни държиш в течение как върви проектът. Пък който с каквото може – ще помагаме. За регистрацията – аз също съм чувал, че в Румъния са с много по-уредени правила и може там да я регистрираш – караш я с платформа до там, там минава на всички нужни прегледи и след това я "внасяш" и регистрираш тук както всяка друга кола. Но това ми е общата представа, нека по-запознатите кажат в подробности, ако съм пропуснал нещо. А, и добре дошъл в клуба!
ЕLECTROMOTORS
Мнения: 2
Регистриран: 30 окт 2016г. 03:06

Re: Проект за конвертиране на Dacia Sandero в електромобил

Мнение от ЕLECTROMOTORS » 27 ное 2016г. 01:12

Благодаря Ви за всичко което написахте.
pikaso9062
Мнения: 37
Регистриран: 10 апр 2014г. 11:33
Местоположение: София/Ботунец

Re: Проект за конвертиране на Dacia Sandero в електромобил

Мнение от pikaso9062 » 23 фев 2017г. 10:35

Как върви конверсията?
Отговори