Tesla Roadster 3.0

Новини за електромобили и връзки към външни сайтове
Потребителски аватар
turin
Site Admin
Мнения: 645
Регистриран: 20 май 2008г. 17:20
Местоположение: София/Троян
Контакти:

Tesla Roadster 3.0

Мнение от turin » 28 дек 2014г. 15:18

Tesla ще правят обновяване на първата им електрическа кола, Tesla Roadster, която беше на основата на Lotus Elise. Първият вариант на Роудстър правеше по 200 мили с един заряд, по едно време едни етнусиасти успяха да го докарат докъм 300 мили с много икономично каране... А после пък други успяха да изстискат даже още повече с едно зареждане... Но официално пробегът на Роудстър е 200-250 мили (някъде примерно 350 километра).

Сега Elon Musk обяви, че в първите седмици на новата година ще представят нова версия на Roadster с чисто нова батерия, която ще му даде пробег 400 мили. Пробег от 650 километра с един заряд!! Увеличение с около 50% спрямо предишния модел. Освен батерия, подобренията ще са и аеродинамичен пакет, който явно ще зарадва и собствениците на предишния роудстър, понеже ще е съвместим. Имат и подобрения по спирачки и окачване, за по-ниско съпротивление, също и нови гуми.

Всъщност явно новата версия ще е основно поръчки за обновяване на вече продадените роудстъри, понеже договорът им с Лотус за глайдери на Elise изтече отдавна и може би няма да произвеждат чисто нови коли. Но и така новината е супер. Лошото (за тези, които нямаме роудстъри) е, че сега цената на Tesla Roadster на старо сигурно скача нагоре.

Подробностите от извора: http://www.teslamotors.com/blog/roadster-30
Отговори