Pinifarina B0

Новини за електромобили и връзки към външни сайтове
Потребителски аватар
turin
Site Admin
Мнения: 645
Регистриран: 20 май 2008г. 17:20
Местоположение: София/Троян
Контакти:

Pinifarina B0

Мнение от turin » 15 окт 2008г. 12:46

Студиото Пинифарина е направило фурор на парижкото автоизложение, като за момент дори е засенчило дългоочакваните и широко обсъждани нови хибриди на Honda. Представили са модела Pinifarina B0 (бе-нула), който не само че се е разработвал от известно време, а освен това не е прототип, каквито сме свикнали да виждаме по автоизложенията. B0 е заплануван за серийно производство и казват, че ще влезе в масова продажба през следващата 2009г.

Комбинация от литиево-полимерни батерии и суперкондензатори. Кондензаторите, по известната на електромобилните хобисти по света схема, дават пиковото електричество, нужно за бързото ускоряване на машината. В0 ускорява от 0 до 100 км/ч за 6.3 секунди, което е сравнително добре за електромобил и повече от достатъчно за градска кола.

Пробегът е това, което се забелязва веднага — обещават пробег от 153 мили (250 километра) с едно зареждане. Пълното зареждане става за няколко часа от потребителската електрическа мрежа.

Максималната скорост е нарочно електронно ограничена до 130 км/ч (80 мили в час), което е идеално за всякакви употреби, може би с изключение на състезания на писта, но все пак колата не е и предвидена за това, а за публичния път.

Четири места, пет врати. Батериите са разположени в пода и така се смъква центърът на тежестта. Масата на колата е 300 килограма. На покрива има слънчеви батерии, които могат да помогнат за дозареждане в слънчево време и съответно да увеличат малко пробега при нужда.

Звучи направо твърде добре ;) Особено ако наистина влезе за продажба през следващата година.

http://jalopnik.com/5058132/pininfarina ... -top-speed
Отговори