Замислил съм да си направя електро картинг като ползвам за първо време донор от бензинов такъв и поставя акумулатори и електродвигател. За двигател съм решил да ползвам за начало един алтернатор, който да конвертирам в електродвигател с непостоянен магнит на колектора. Иска ми се да получа компетентни мнения дали съм на прав път и какъв контролер може да ми препоръчате. Знам че трябва да е контролер без датчик стил ESC, който да може да контролира и тока в ротора. Преглеждах схеми на Атмел, които правят това и какво да ползвам като силов компонент, ако го правя контролера - MOSFET или IGBT. Много съм неопитен по въпросите и тепърва чета по тези въпроси, така че се извинявам ако звуча смешно и глупаво с тези ми изказвания. Знам, че тук има хора с много опит, които биха ми споделили къде греша в разсъжденията.
Завършил съм електроника в Техническият Университет - София, така че съм технически грамотен, но не се занимавам с електроника, а със софтуер, така че електрониката ми не е кой знае колко силна що се отнася до аналоговата й част

Благодаря на всички, очаквам вашите мнения относно двигателя (алтернатор - Bosch 90A) и контролера му.
Навярно алтернаторът е ограничен на 90А заради диодите, които са му монтирани, но тъй като вече са премахнати, може да издържи и 100А на 36V