от SuriCat » 24 Сеп 2011г. 14:00
От резервоара до предния кош кабела трябва да е минимум 75 квадрата. Това е достатъчно за ток 350А.
Обаче внимавай с теглото на батериите отзад, да не стане мноо тежко на задната ос, а предната да е лека. Ще имаш много проблеми с тръгването и най-вече със спирането. В завой също ще поднася, а и при регистрацията ще се окаже проблем. Общо взето трябва да се запази балансът предна-задна ос, както си е по оригинал.
Колкото за двигателя, аз лично не мога да ти кажа точно какъв двигател да си купиш, понеже и аз съм в процес на търсене. Определено ще ти трябва двигател над 20kW номинална мощност.
Контролерът се избира в зависимост от типа на мотора: четков DC, brushless DC, Servo, AC inductance...
Обаче с тези желани километри пробег, дето искаш да постигнеш, трябва да се ориентираш към мотор с регенерация.
Батериите също се избират след като имаш мотор и контролер. Важно е колко волтова е системата мотор-контролер. Съответно вземаш Х на брой клетки по 3,3В номинал, за да стигнеш необходимото напрежение. След това се избира какъв капацитет да са, за да имаш енергия за 200км пробег.
Тоест, първа стъпка е да се намери готин мотор, после останалото......