Нов вид двигатели

Електродвигатели – новини, цени, предимства и проблеми
kyzkyz
Мнения: 2
Регистриран: 30 юни 2013г. 16:24

Нов вид двигатели

Мнение от kyzkyz » 15 ное 2013г. 23:59

От скоро съм потребител на сайта и с удоволствие прочетох почти всички теми! Ето на, днес попаднах на една много интересна статия за БЪЛГАРСКИ инженери, които са изобретили нов вид двигател и какво по-добро място да я покажа на още хора от тук. Ето и статията, копирана от automedia.investor.bg

Българи представят революционен двигател
Изобретението не се нуждае от гориво или скъпи акумулатори
Наши специалисти са на път да покажат на света двигател от революционно нов тип. Той не се нуждае от никакво гориво, нито пък от скъпи акумулатори. Нарича се контролиран електро-магнитен двигател и е разработен от българската фирма Електро Хибрид Ауто ООД, която го определя като стъпка в бъдещето.

Към момента се работи по едноцилиндров двигател от мотоциклет

“Ние изобретихме и патентовахме двигател от революционно нов тип – контролиран електро-магнитен двигател. Нашето изобретение се базира на използването на един постоянен магнит, контролиран от електрически импулси. Тази генерално нова концепция за двигател е приложима не само в автомобилостроенето, а във всяка една област от човешкия бит”, споделят българските специалисти пред Automedia.bg.

Казано накратко, това е двигател, който не се нуждае от никакво гориво, нито пък от скъпи акумулатори. Той може да бъде създаден на базата на всеки бутален агрегат, като се запази цялата му фабрична периферия – валове, скоростна кутия и др. Технологията е революционна, но същевременно проста – буталото се прави от четири постоянни магнита, а ролята на запалителна свещ играе метал с намотка, който се превръща в електромагнит и при подаването на импулс (искра) отблъсква буталото с огромна сила.

А по този начин се получава машина, която е много близо до бленуваното “перпетуум мобиле”. Контролираният електро-магнитен двигател се нуждае единствено от малко количество електроенергия (достатъчен е съвсем обикновен автомобилен акумулатор), която в процеса на работа се регенерира на почти 90%!

Изобретението на българските специалисти има приложение не само в автомобилостроенето. То може да бъде използвано, например, като генератор на електрическа енергия. В зависимост от големината на тока и магнитите може да се задвижват дори огромни машини.

Важна подробност е, че този новаторски агрегат е вече конструиран, работещ и изпробван. На компанията й предстои нелеката задача да популяризира своето изобретение, за да финансира развитието му. Към момента инженерите търсят средства, за да създадат прототип, който да представят на автомобилното изложение в Женева през март догодина. И така да привлекат вниманието на големите автомобилни компании.

Основната дейност на българската фирма е свързана с преустройство на серийни автомобили в тип електро-хибрид. Тя вече е създала няколко свои разработки на базата на серийни модели. Патентованата им система позволява обикновен автомобил да бъде преустроен в електромобил, като се запази неговата основна задвижваща система, както и оригиналния двигател. По-интересното е, че технологията позволява на всеки сериен автомобил да се движи както с неговия оригинален двигател с вътрешно горене (без значение на какво гориво е той), така и с вградения от българските инженери електромотор. По този начин возилото може да се движи и в режим 4×4, използвайки и двата си двигателя едновременно.

Българите вече са конструирали работещи прототипи на автомобили, които разполагат както с предно, така и със задно задвижване. Интересна подробност е, че една от машините – BMW 3-Series, при която и двата двигателя са синхронизирани (режим 4×4), има възможност да ускори от 0 до 100 км/час за по-малко от 4 секунди.




И моля ако някой знае нещо повече за въпросния двигател да разясни малко повече! Имам предвид принцип на работа, как се управлява, мощностни качества, естествено размери и в бъдеще някаква цена!
deleted user 1
Мнения: 43
Регистриран: 21 авг 2012г. 15:11

Re: Нов вид двигатели

Мнение от deleted user 1 » 16 ное 2013г. 00:40

Май си сбъркал форума. Тука е електромобили, не религия, нито измами и далавери.
Ако са те заблудили - прочети малко преди да пишеш. Ако си от измамниците - търси си балами другаде.
И в двата случая първият ти пост във форума не те поставя в много добра светлина.
kyzkyz
Мнения: 2
Регистриран: 30 юни 2013г. 16:24

Re: Нов вид двигатели

Мнение от kyzkyz » 16 ное 2013г. 01:01

Не твърдя, че е истина! Няма как да кажа така е, след като не съм го виждал! ЛИЧНО МНЕНИЕ е, че е възможно!
Не пускам тема, че продавам нещо или да рекламирам – както се вижда от последните 2 реда на поста ми искам някой да разясни малко повече, ако е по-запознат.
Потребителски аватар
stealthhack
Мнения: 243
Регистриран: 24 май 2011г. 16:45
Местоположение: София

Re: Нов вид двигатели

Мнение от stealthhack » 16 ное 2013г. 01:19

kyzkyz написа:Не твърдя, че е истина! Няма как да кажа така е, след като не съм го виждал! ЛИЧНО МНЕНИЕ е, че е възможно!
Не пускам тема, че продавам нещо или да рекламирам – както се вижда от последните 2 реда на поста ми искам някой да разясни малко повече, ако е по-запознат.
Чел съм на човека който ги прави тези неща, за мен той си патентова вече известни на света неща!
Потребителски аватар
SuriCat
Мнения: 629
Регистриран: 23 авг 2011г. 11:18
Местоположение: София

Re: Нов вид двигатели

Мнение от SuriCat » 16 ное 2013г. 11:34

Няма как да патентоваш нещо, което е известно, или вече е било ползвано на друго място..... За да получиш патент не трябва да имаш конфликти със съществуващи патенти или технологии.

Въпреки всичко, такива неща за "свободна енергия" всеки ден се появяват в нета, че вече ми омръзна да ги чета. След като има КПД над 100% защо не влиза в употреба!?!? Явно не е наистина такова, за каквото го представят.
Ако наистина има нещо, което да произвежда дори и 2квт. енергия, с удоволствие ще си го сложа вкъщи да баца денонощно климатикът на него и мангалете от енергото ш ма фанат за............. :lol:

Постоянно се патентоват разни открития, но защо след това изчезват?? И сега тук нека не споменаваме теорията на конспирацията и как арабите плащат за да изчезне, за да могат да си продават петрола.....!
Потребителски аватар
turin
Site Admin
Мнения: 645
Регистриран: 20 май 2008г. 17:20
Местоположение: София/Троян
Контакти:

Re: Нов вид двигатели

Мнение от turin » 16 ное 2013г. 14:30

kyzkyz, моята забележка е формална – друг път вместо да копираш такава статия, сложи препратка към източника (не просто да го назоваваш, а с препратка към самата статия, да не я търсим). И след това отдолу напиши какво ТИ мислиш по въпроса, за да има основа за дискусия.

Освен това, може сайтът, от който копираш, да е против такова цитиране. Но все едно, винаги е по-добре да има директна препратка към източника, защото там данните и препратките би трябвало да са повече. Без copy-paste, само линк и коментар.

Съдържателно по темата – има прекалено много места в мрежата, където не са чували за закона за запазване на енергията и всеки втори открива вечен двигател. Тук не сме такива, както вече си разбрал, щом си чел из форума – така че с две думи трябва да има доказателство – работещ прототип или поне изчисления, за да го приемат хората сериозно.

И добре дошъл :)
Потребителски аватар
infernus
Мнения: 200
Регистриран: 08 авг 2011г. 21:29

Re: Нов вид двигатели

Мнение от infernus » 17 ное 2013г. 19:21

Начи...

Сайта на АутоКурМедия го чета редовно като хумористичен вестник, особено коментарите на недозрелите им потребители и това е поредния кьорфишек, дето се появява там. За справка преди това беше дубайската кола 5000 к.с., ама със спирачни дискове като Гoуф-а на Пламен – хайде няма нужда.
Отговори