ОПЕ - Общността на Производителите на Електромобили

Запознаване на хората от клуба и общи приказки за електромобили
altero1
Строител на електромобилната реформа
Мнения: 106
Регистриран: 02 фев 2013г. 01:43
Местоположение: София

Re: ОПЕ - Общността на Производителите на Електромобили

Мнение от altero1 » 03 апр 2013г. 18:27

Лошото е, че само около два процента от регистрираните участници във форума взимат активно участие в в подобни на моите теми. А предполагам, че времевият процент на активност в другите теми е още по-малък. Опитвам се да създавам някаква активност на обмен на стратегически идеи. Ще е хубаво, ако може да се привлекат и още нови активни членове към този форум, за да може да се формира някаква по-голяма, променяща статуквото общност, която да предприеме някакви реални действия в тази насока по региони. Имам предвид, че Исперих и някои други градове са доста по-напред от София като активност. Което според мен не е много обнадеждаващо и би трябвало да се промени. Не може почти двумилионен град да има само 5-6 члена на електромобилна общност, събиращи се на две-три седмици или месец. Които да нямат ресурсен и кадрови потенциал за радикални промени, които да доведат до навлизането на електромобилите като предпочитан масов индивидуален градски транспорт и индустрия, създаваща хиляди нови работни места годишно.

Например, интересно ми е колко от регистрираните членове на форума притежават електромобил и дали ще дадат някаква информация за машината, която притежават в темата, която направих вчера "Аз притежавам електромобил" http://electriclub.com/cafe/topic-t251.html, на вас не ви ли е интересно? Информация може да искат да дадат и хора, които не са членове на форума, което може би ще ги накара да станат такива?

Е, кой ще излезе първи в ревюто – може да не са лична собственост, може да са фирмени електромобили?
http://electriclub.com/cafe/topic-t251.html
Потребителски аватар
SuriCat
Мнения: 629
Регистриран: 23 авг 2011г. 11:18
Местоположение: София

Re: ОПЕ - Общността на Производителите на Електромобили

Мнение от SuriCat » 03 апр 2013г. 19:30

Altero, админът не те е баннал, понеже е миролюбив човек и не прибягва лесно до крайности :)

Колкото до темата с псувните: абе ти си мноо странен човек! Аре аз па да те питам тебе, някъде да си видял да съм написал, че специално ТИ си псувал, че да се оплакваш и да ми пишеш намеци.... То май-май, гузен негонен бяга, казали са си го хората. Фактът, че съм споменал някой от факторите на "добрия тон" и ти си се засегнал от тях, явно си знаеш защо ( както казват в едно комично предаване: "това са си лично твои извращения" )

А пък оправданията ти за броя на постовете, че били 50% от общите освен да потвърждава факта за детските ти постове един по друг не виждам кфо друго да е! Мисля, че всички знаем за твоите писаници през 5 минути по 1 изречение в нов пост. Е това се мъчихме всички да ти обясним, че не е редно да се прави, и не е и практично, нито красиво. За пореден път ти го казах в предния ми пост малко по-нагоре и ти пак не го разбра, ами го обърна на заяжданици. Изказването ти, че темата си е твоя и можеш да правиш кфото си искаш в нея ама хич не минава номера. Ако искаш да публикуваш нещо през 5 минути в интернет, за да показваш на света, че не спиш, си отвори собствен БЛОГ и твори на воля. Тук, а и в други форуми се спазват някакви, че дори и неписани правила и норми, които ти бяха учтиво обяснени няколко пъти, но ти ги потъпка като "депутат човешки права".

Вместо админът да си върши други работи, се занимава да сетва защити на форума от спам, дето не са били необходими пет години, а ти се гордееш с този факт, че си допринесъл нещо за форума :lol: Както казва нашият велик бивш министър председател: "конграчулайшун"
altero1
Строител на електромобилната реформа
Мнения: 106
Регистриран: 02 фев 2013г. 01:43
Местоположение: София

Re: ОПЕ - Общността на Производителите на Електромобили

Мнение от altero1 » 03 апр 2013г. 19:38

Мерси, ..Мерси, и на тебе. :)

Спама в мойте теми идваше предимно (но не само) от твоя страна, а постовете ми към себе си, бяха просто продължение на мислите ми. Но ти много държиш на това не за какво се пише а как се пише.В тази тема трудно може да се открие твой пост който да не е спам. Но вие с админа сте си приятелчета и просто на него не му прави впечатление. Нали се беше отказал да пишеш в темите ми, защо пак започна? До момента говориш само за разни други мои теми, и процедурни мои нарушения според теб. Не ти ли омръзна? Казах ти , ако нямаш какво да кажеш по въпросите повдигани от мен в тази тема (не повдигани от мен в други мои теми, където също си се изказвал многокретно и ненужно), по добре си мълчи. ..Ама не трай във теб сърце юнашко, ....все трябва да се обадиш. :)
teodor.ivanov
Мнения: 116
Регистриран: 21 окт 2011г. 00:39
Местоположение: Исперих
Контакти:

Re: ОПЕ - Общността на Производителите на Електромобили

Мнение от teodor.ivanov » 03 апр 2013г. 20:22

altero1 написа:Които да нямат ресурсен и кадрови потенциал за радикални промени, които да доведат до навлизането на електромобилите като предпочитан масов индивидуален градски транспорт и индустрия, създаваща хиляди нови работни места годишно.
Преди не ми обърна внимание, ама аз пак да питам – колко точно работни места мислиш ще създаде производството на Алтеро.... при условие, че всеки сам ще си го сглобява в мазата???
altero1
Строител на електромобилната реформа
Мнения: 106
Регистриран: 02 фев 2013г. 01:43
Местоположение: София

Re: ОПЕ - Общността на Производителите на Електромобили

Мнение от altero1 » 03 апр 2013г. 20:25

(не се отнася за горния пост)

Между другото видях, че в профила ти има опция "добави като враг", какво ли са имали предвид създателите на платформата, върху която съществува форумът? Сигурно досега никой от вас не е използвал тази опция. От поведението ти към мен имам усещането, че май не си много приятелски настроен към мен, а и аз не държа да се сприятелявам с теб, затова натиснах опцията "добави като враг". Интересно ми е какви екстри дава тази опция. Може ли Турин да разясни какви са последствията при включването й? Изборът на тази опция, намираща се в профила на Сурикат, може ли да защити моите теми от постове, които той иска да публикува в тях? Просто ако може малко повече информация, моля. Надявам се, че няма да бъда баннат за това си мое действие, опитвайки се да защитя темите си от недобронамерени критики и спам.
Потребителски аватар
SuriCat
Мнения: 629
Регистриран: 23 авг 2011г. 11:18
Местоположение: София

Re: ОПЕ - Общността на Производителите на Електромобили

Мнение от SuriCat » 03 апр 2013г. 20:30

Лелеее пииич, ама ти си страшен инат....

100 пъти да ти кажа що ти пиша, 100 пъти да ти обяснявам що ти правя "спам" на темата и ти пак ще намериш причина за да не разбереш. Е толкова ли трудно беше да послушаш моите и на колегите и на админа препоръките как се пише и води тема в тоя форум... Е са ти казах в прав текст и ти веднага да ми отговориш с нападки, дето в предния твой пост се оправдаваше "че никога не си правил подобно нещо". Е кфо?! Яд те е, че имам приятели или по-специално, че си пием бирата заедно с админа! Е кфо толкова, нали и ти веднъж дойде и ти пи с нас. Кфо се прайш са!

Да беше веднъж казал: Ок пичове, вече ще си едитвам мненията и ще си добавям по едно изречение на всеки 5 минути в последни си пост, нямаше да водим тия малоумни разговори сега и нямаше да ме обвиняваш, че ти спама темата. Но ти си по-ангажиран в това да обвиняваш хората, че не ти възприемат идеите, от колкото да станеш част от някое общество, най-малкото като спазваш препоръките които така любезно ти бяха давани десетки пъти.

Еми като дразниш така хората ( според мен умишлено ) никой няма да ти стане съдружник в каквото и да било. Никой не обича да води разговор с радио-точка.

Аре като си тарикат, виш си другата тема, там съм пуснал малко материали по темата с кондензаторите. И моя авер дето си пием бирата и той е допринесъл за смисленото развитие на ТВОЯТА тема. Що не се включваш активно при смислените неща, а само когато има повод да се заядеш за нещо.....

И като за последен коментар на последното ти изказване: Аз има какво да кажа и за разлика от теб, когато съм казвал мнение, винаги е било подкрепено с доказани факти. Ти освем да си плямпаш измишльотини дето си ги прочел от разни сайтчета и съответно нищо не си разбрал за какво става въпрос, нищо друго не си показал до момента. Вече други колеги ти отправиха няколко предизвикателства, аз ще ти дам поредното: докажи веднъж, че нещата дето толкова яростно защитаваш могат да се постигнат наистина. Дай някоя сметка, някоя цифра, нещо...!

Ама и в теб не трай сърце юнашко! Все трябва да си контра и да си казал последната дума :lol:

Аре верно ша зема да спирам да ти пиша, че се отегчих от твойте идеали.. :shock:

Поздрави, и ще се радвам да видя най-накрая някое доказателство че не говориш за измислени неща от поредицата "Star Wars"
Потребителски аватар
turin
Site Admin
Мнения: 645
Регистриран: 20 май 2008г. 17:20
Местоположение: София/Троян
Контакти:

Re: ОПЕ - Общността на Производителите на Електромобили

Мнение от turin » 03 апр 2013г. 20:37

За приятели и врагове – http://electriclub.com/faq#f6r0

За "твоите теми" – за последен път повтарям, че това е публичен форум и няма "мои" и "твои" теми. Всички теми са общи и са място за публичен разговор – на каквото се е обърнала темата, това са искали и заслужили участниците в нея (и авторът на първата реплика също).

И като казвам последен път имам предвид точно това – както казват, "показвам, после наказвам".

Ако искаш "свои си текстове", направи си блог и си пиши там. Във форумите няма "къш от тука, тая тема е моя", защото е толкова твоя, колкото и моя и колкото на всеки друг потребител.

(Специално тази тема е в раздела "На кафе", затова няма проблем да я отклонявате колкото си искате ;) Между другото, има едно основно правило за справяне с тролове и на повечето сигурно ви е познато – "Do not feed the troll". Не визирам никого, само напомням общите правила на нетикета ;) )
altero1
Строител на електромобилната реформа
Мнения: 106
Регистриран: 02 фев 2013г. 01:43
Местоположение: София

Re: ОПЕ - Общността на Производителите на Електромобили

Мнение от altero1 » 03 апр 2013г. 20:39

Всеки един детайл може да се произвежда от отделен човек или фамилия или фирма, решила да се занимава с това. Зависи колко бройки годишно ще трябва да се произвеждат. Фирми, желаещи да произвеждат собствен модел електромобил, могат да дават технологията за производството и дизайнерските матрици на детайлите, от които се сглобява модела им на едни и същи дребни производители, които надомно произвеждат различни детайли за различни фирми производители на даден модел.
teodor.ivanov
Мнения: 116
Регистриран: 21 окт 2011г. 00:39
Местоположение: Исперих
Контакти:

Re: ОПЕ - Общността на Производителите на Електромобили

Мнение от teodor.ivanov » 03 апр 2013г. 20:39

Turin, имам въпрос – какво ще кажеш за номинацията ми от предния ми пост? :D

Altero, май нещо не ти е много избистрена идеята. Как така развиваш електромобил, който всеки сам да си сглоби вкъщи, а след това се намесват някакви фирми. Нали всичко е толкова просто, че сам да си го направя!?
Потребителски аватар
turin
Site Admin
Мнения: 645
Регистриран: 20 май 2008г. 17:20
Местоположение: София/Троян
Контакти:

Re: ОПЕ - Общността на Производителите на Електромобили

Мнение от turin » 03 апр 2013г. 20:48

teodor.ivanov написа:Turin, имам въпрос – какво ще кажеш за номинацията ми от предния ми пост? :D
Добра е, да видим как да се направи... Предлагам да измислим десетина различни полу-майтапчийски, полу-сериозни звания или етикети, които да се прикачват към профила при зададени условия. "Строител на електромобилната реформа" си е супер ;)

Трябва да се помисли за принципно различни такива категории и как точно да се направи. Altero1, спокойно – както шаржовете може да се възприемат и като награди, така и с това, на същия принцип. ;) Което си е вярно, вярно си е – тази тема е активна... не бих казал много смислена и малко пълна с напрежение, но активна... ;)

(Извинения за отклонението от темата)
Отговори