КАТ

Запознаване на хората от клуба и общи приказки за електромобили
Потребителски аватар
eltransbg
Мнения: 215
Регистриран: 23 мар 2009г. 15:37
Контакти:

Re: КАТ

Мнение от eltransbg » 10 ное 2011г. 23:09

Хора, слезте на земята – по-добре да се дадат 150-200лв за официалната регистрация на конверсията, отколкото тя да е абсолютно забранена, както това е в Италия!
Пък и който има няколко по К лв. предполагам няма да тръгне да се цигани, я?!?
Още веднъж ето го моя талон – официално съм абсолютно с електрическо задвижване:
Изображение
Потребителски аватар
SuriCat
Мнения: 626
Регистриран: 23 авг 2011г. 11:18
Местоположение: София

Re: КАТ

Мнение от SuriCat » 11 ное 2011г. 09:35

Въпросът не е в това, че се циганиме за 100 лева за регистрация, работата е там, че скапаната държавиза от цигани само се чуди какъв данък да ни сложи, какви глоби да измисли, по какъв начин да ни земе "законно" парите, а насреща не ни дава нищо. Никаква алтернатива...

Караме си из селските дупки по центъра на столицата, а за на село пък да не говорим вообще.......
Заплати никакви, пенсии никакви, инфраструктура никаква, условия за малък и среден бизнес – никакъв.....

Са ша ми се заяждат за ксенонови фарове, че не били оригинални.... Нали вчера си карам и насреща некфа скъпа кола с УЖ оригинален ксенон и лупи кат на баба цайсите дебели... Е па и кфооо, кат друсна в един трап и предницата отскочи нагоре и фаровете ми сфетнаха право в очите... аз кат лепа с електрожен без маска по-добре се чуствах.....
Ама кфо ви обяснявам, то съм сигурен, че и вие сте го изпитали тоя момент поне веднъж и знаете мноо добре.

Само картел и мафиотски организации.........

Е тва е БГ. Държава от проститутки...............
dyankog
Мнения: 1
Регистриран: 04 дек 2012г. 14:05
Местоположение: Бургас

Re: КАТ

Мнение от dyankog » 09 дек 2012г. 16:45

turin написа:Те да вземат да оправят монопола с Технотест,

Да, ама като сертифицирането на тия модификации е монополно от една фирма само, която е известна с постоянното връщане на хората и пълната липса на прозрачност на изисквания и тестови процедури (а и на цените в крайна сметка)... Баси държавата, така си е...
Има сайт на Технотест. Можеш да се информираш от там за цените.
Изискванията са си фирмена политика. Ти лично кого пита за изискванията? Предполагам колега изпитвател. Е, какво ви пречи да напишете едно официално писмо до ръководството на дружеството, да се види, че съществувате и имате нужда от преустройства. Тогава ще Ви разработят процедура и изисквания. И тогава ще ги спазваме и няма да има никакви намеци за кафета, уиски и прочие.
От повече от три месеца очакваме одобрение на процедура по узаконяване на "Дневни светлини DRL" – е оставаме си с очакването. Не мога да си представя, колко време ще е необходимо на Мин. на Транспорта да ни одобри процедурата по узаконяване на електромобили /разбирай "конверсия"/
Монопол казваш – без да се замислям ще ти изброя още три фирми – ТИАТ Шумен, Dekra и TUV Nord – акредитирани за преустройства на територията на Р. България.
Успех на всички!!!
П.с. Ако искаш да направиш едно нещо – търсиш начини, ако не искаш – търсиш причини.
Прави каквото трябва, да става каквото си ще!
Потребителски аватар
turin
Site Admin
Мнения: 645
Регистриран: 20 май 2008г. 17:20
Местоположение: София/Троян
Контакти:

Re: КАТ

Мнение от turin » 10 дек 2012г. 13:42

dyankog, репликата ми е отпреди една година, а до Технотест бях писал още по-рано, 2008 или 2009 началото някъде... Така че признавам си, не съм запознат какво е положението в момента, но преди даже никой не знаеше, че може да се правят конверсии.

От теб сега разбирам, че положението е променено и най-малкото има ентусиазъм в хората там да се уреждат правно нещата – а и има конкуренция, което е супер. Даже съм сигурен, че конкуренцията ще се засилва – което не е лошо за вас, даже напротив ;)

Ще съм повече от доволен, ако стане така, че хората да не се плашат и отказват на момента, когато чуят за технотест и одобрение на промени по автомобила. Каквото може да помогне клубът като общност на наистина запалени ентусиасти, ще направим! Например за масови заявки за електромобилни изпитвания засега не може да говорим, защото повечето имаме идеи и в най-добрия случай сме "донякъде" с конверсията – трудно се събират пари за такива неща, разбираш. Но ако става дума за нещо по-малко, например ако можем да помогнем за DRL-ите, кажи.

Ако искаш, може да обсъдим с всички тук техническата страна на нещата около една конверсия – от общите неща до всички малки подробности. На срещите в София говорим за такива неща – от тегло на ос, през безопасност до отопление и топлоизолация – може да помогнем за нещата, които са важни за едно техническо изпитване и одобрение. Тия неща ги има из мрежата и в страните, където правят конверсии масово, но не пречи – нали сме форум, можем да обсъждаме ;)

Добре дошъл във форума!
rrumpe
Мнения: 162
Регистриран: 23 яну 2013г. 17:10

Re: КАТ

Мнение от rrumpe » 14 фев 2013г. 17:43

Колега eltransbg, би ли споделил какви са тези сертификати, които трабва да ги има човек? Аз ако реша да си купя втора ръка части, какво да искам, като документи от продавача, за да мога да мина после технотест?
rrumpe
Мнения: 162
Регистриран: 23 яну 2013г. 17:10

Re: КАТ

Мнение от rrumpe » 18 фев 2013г. 19:22

Eletransbg, моля те би ли споделил.
Някой друг има ли информация? Все пак това е най-важната стъпка от една конверсия, а този форум е точно за това. Колегата от Исперих дали ще сподели?
Аз пратих запитване към "ИКЕМ - Индустриален клъстер Електромобили", дано отговорят. Пратих и мейл на "Рей Систем ООД" тези с електрическия фиат 126, но може и Карпони да са направили колата, така че и на тях ще пиша. Сещате ли се кой друг има регистрирана конверсия?
Потребителски аватар
SuriCat
Мнения: 626
Регистриран: 23 авг 2011г. 11:18
Местоположение: София

Re: КАТ

Мнение от SuriCat » 18 фев 2013г. 20:35

То проблемът е първо от министерството да си размърдат задниците и да издадат наредбата, защото в момента по последна информация не се пререгистрират каквито и да е модификации.....
С.Николов
Мнения: 239
Регистриран: 28 яну 2010г. 14:37
Местоположение: Варна

Re: КАТ

Мнение от С.Николов » 18 фев 2013г. 21:08

Без да съм сигурен на 100% мога да
предположа, че сертификати трябват за:
1. Електродвигателя
2. Батериите
3. Електрониката за управление на двигателя и батериите.
rrumpe
Мнения: 162
Регистриран: 23 яну 2013г. 17:10

Re: КАТ

Мнение от rrumpe » 19 фев 2013г. 11:19

А какъв сертификат? Сертификат за качество, сертификат за типово одобрение, сертификатите за съответствие, "e-mark" сертификат (това е взето от: http://kostov-motors.com/tractionmotors ... tificates/)?
С.Николов
Мнения: 239
Регистриран: 28 яну 2010г. 14:37
Местоположение: Варна

Re: КАТ

Мнение от С.Николов » 19 фев 2013г. 12:00

rrumpe
напишете едно лично съобщение на eltransbg
така мисля ще отговори по-бързо.
Човекът е зает, повече работи, отколкото да пише по форума.
Отговори