Уики

Препоръки, похвали, оплаквания и новини за сайта
Потребителски аватар
turin
Site Admin
Мнения: 645
Регистриран: 20 май 2008г. 17:20
Местоположение: София/Троян
Контакти:

Уики

Мнение от turin » 14 фев 2012г. 13:19

От доста време имаме уики към сайта, но сам да пиша в него няма смисъл – силата на уики-проектите е в съвместното редактиране.

Затова вече всеки регистриран във форума от поне месец, с поне 20 публикации и с до 5 предупреждения има редакторски достъп до уикито. Веднага автоматично в уики-групата влязоха 11 акаунта. Адресът е този – има го горе в заглавката на сайта.

Това значи, че ако сте в уики-групата, можете да редактирате страниците там. Просто влезте с името и паролата от форума.

Давайте да направим от уикито полезен справочник за всичко, свързано с електрическите превозни средства! Ако имате някакви трудности при работата с уики, питайте тук в темата, а ако се чудите как точно да се оформи текстът в статиите и това ви спира – недейте, пишете направо, пък аз или някой друг от групата след това при нужда ще редактира, ще дооформи и оправи всичко.

Правилата за съдържанието засега са прости и кратки:
  • 1) да е на електромобилна тематика (свързано с коли, колела, влакове, самолети, звездни кораби – каквото се сетим)
    2) да е потвърдено с цитиране на източник (уеб-препратка най-добре, да е проверимо; да не е слух или инсинуация)
    3) да е собствен текст или да е копирано с разрешение; да не е копирано от сайт със запазени права (същото важи и за снимките – да не качваме снимки, копирани без разрешение)
Лицензът на съдържанието на уикито е CreativeCommons BY – това значи, че всички могат да използват съдържание от сайта ни, но задължително трябва да цитират източника, тоест да упоменат изрично, че съдържанието е цитирано от ElectriClub. Съответно и ние при съставяне на текстовете трябва да не копираме от сайтове със запазени права.

Темите на статиите могат да са всякакви, пак казвам – само да отговарят на горните три правила. :)
Отговори