Страница 1 от 3

Фонд на клуба

Публикувано: 30 мар 2013г. 23:40
от turin
Понеже днес на срещата останаха малко парички – хем малко, хем бая за бакшиш – предлагам да си правим мини-фонд на клуба.

Не казвам да започнем да събираме пари – не. Само и единствено ако така остава. После все ще намерим за какво да ги изхарчим. Само не се сещам по какъв начин да става отчета на тая "касичка" – съвсем публично в отворена тема не ми се вижда добре, но пък все пак трябва да има някакъв отчет. По-големите клубове се регистрират и т.н. – за нас все още няма смисъл такова нещо, но все пак как?

Например в затворена само за регистрирани тема? Да кажем тази? Как мислите?

П.П.: Между другото, днес бяхме бая хора и ако някой е дал повече и е пропуснал да потърси рестото си – са знае, че са у мен.

Re: Фонд на клуба

Публикувано: 31 мар 2013г. 10:55
от С.Николов
Като за начало може тия пари да се събират за подръжката на сайта
(домейн, хостинг и т.н. )
(аз лично така подържам един друг сайт и форум
в смисъл като се съберем някъде все остава някой лев
и съответно отиват в отчета за сайта)

Re: Фонд на клуба

Публикувано: 31 мар 2013г. 13:55
от todor_raev59
Здравейте, във връзка с повдигнатия въпрос отдавна предлагам на Ясен да започнем такова акумулиране на средства, та било то и символично и преди всичко неговият отказ е плод на неговата скромност. Твърдо смятам, че трябва да се почне отнякъде, има различни форми на отчетност. Нищо лошо и от по-голяма достъпност за движение на средствата. Сега се боря за въвеждане на отчетност във входа, в който живея.

Re: Фонд на клуба

Публикувано: 31 мар 2013г. 20:09
от turin
todor_raev59, ласкаеш ме :) Отказвах всякакво събиране на пари, защото 1) настина за момента няма нужда и 2) знам какво е да нямаш пари да отделиш за такова нещо, колкото и малко да изглежда на другите – криза е, със сигурност част от колегите се чувстват така и в момента. Затова не мисля, че е добре да има някакво задължително или пък периодично събиране на пари. Нашият ресурс е, че се събираме онлайн и офлайн, че сме единомишленици и че се разбираме и сме готини хора ;)

Но сте прави, че е добре да се събират лека-полека микро-суми. Трябва и отчетност, да. Не знам доколко да е официална и публична и дали може да е просто касичка, която да се ползва при някакви съвместни дейности. Дори и за по една бира да има на годишна обща среща, пак е добре ;)

Освен доколко да е публична, трябва и да измислим как ще се взима решение за изразходване на средства. И също така за какви видове разходи ще може да се ползва. Предлагам да го разнищим това, така че давайте предложения – ако станат повечко, ще намеря време да ги систематизирам в уикито.

Re: Фонд на клуба

Публикувано: 31 мар 2013г. 20:43
от SuriCat
Предложение No:1

Пари може да се харчат за рекламна цел (повечето клубове си правят лепенки и тнт. и си ги лепят по колите)

Предлагам да си направим официално лого и лепенка за кола (за майтапа: "следващата ми кола ще е електрическа" :) или другата кола ми е на ток! :lol: )

Re: Фонд на клуба

Публикувано: 31 мар 2013г. 20:46
от teodor.ivanov
Може и "Като порасна ще стана Тесла" :lol:

Re: Фонд на клуба

Публикувано: 31 мар 2013г. 20:51
от SuriCat
Дам, или Roadster. :lol:

Но за да не си навлечем проблеми за авторски права може да сложим и картинка на българска дърводелска тесла, ходи после доказвай, че сме им ползвали името без разрешение.

Re: Фонд на клуба

Публикувано: 31 мар 2013г. 21:18
от todor_raev59
Здравейте, да наистина "Като порасна ще стана Тесла" има много кофти българско звучене, но "следващата ми кола ще е електрическа" звучи добре.

Re: Фонд на клуба

Публикувано: 31 мар 2013г. 21:25
от teodor.ivanov
Как така кофти... това е най-мултифункционалният инструмент :lol:
Това на шега, разбира се.
За по-голям ефект може би е по-добре да пише "другата ми кола е електрическа", така ако днес видиш 20 такива стикера ще си помислиш, че има и 20 електромобила и дай боже да се усетиш, че си позакъснял 8-)

Re: Фонд на клуба

Публикувано: 31 мар 2013г. 21:25
от turin
Можем да го обединим в "клубни рекламни материали". Освен лепенки, може да са и например и тениски с лого или значки. Може и по-скъпи неща, но нека не се целим високо, нали са само примери.

Другото нещо, което се сещам, е спонсориране на някакви събития – организиране на наши събори, срещи, или пък помагане на партньори в техни събития. Второто пак е целене нависоко, защото целта ни не е да събираме големи суми, а да управляваме малките, които така и така ще се събират оттук-оттам.

Трето нещо е събиране на някаква клубна материална база – но това също е неосъществимо с такъв малък фонд и по-скоро може да го имаме предвид, ако успеем да развием тази идея за фонда и някой ден започнем по-сериозен такъв.