Защо никой не говори за бюджетни електрички ?!

Запознаване на хората от клуба и общи приказки за електромобили
Потребителски аватар
roadhelp.bg
Мнения: 2
Регистриран: 28 апр 2018г. 20:29
Контакти:

Защо никой не говори за бюджетни електрички ?!

Мнение от roadhelp.bg » 03 ное 2018г. 14:06

От много време насам бърницам из форумите на тази тема, но никой изобщо не я поставя. В Бг има повече скъпи ел. автомобили, отколкото бюджетните им версии, които могат и по-бедните от нас да имат, за които никой не иска и дума да отвори, а интересно защо и никой не търси. Дори предпочита да преработи една кола, отколкото да вземе готова, която ще излезе по-евтина и може да се преработи за повече КПД цялостно и други неща. Аз съм фен на мейд ин чайна неща, защото реално са качествени възможно оптимален вариант и лесно преправяеми (изключвам стандартната електроника, тя не става за поправяне, но машини, коли и други могат). Има доста модели, които са супер евтини И втора употреба, могат да се поддържат с малко средства и се използват от широка гама потребители от бедните. В Индия, Китай, Виетнам например много хора имат такива и все по-малко са тези със самоделките. Казвам например. А тук, никой не иска да вкара нито нови, нито втора употреба. Ако има такива, те ще са 1-2ма и никой не знае за тях, защото нямат дори реклама за да се знаят, като предимно продават електрически мотокари и товарни коли, и бедна гама от ел.коли.
Потребителски аватар
SuriCat
Мнения: 622
Регистриран: 23 авг 2011г. 11:18
Местоположение: София

Re: Защо никой не говори за бюджетни електрички ?!

Мнение от SuriCat » 06 ное 2018г. 23:53

мей-д чай-на електромобили сме виждали. Не са особено атрактивни, че да ги коментираме. Другото, и не маловажно, идват без никакъв сертификат и шосейно разрешително. Или директно казано: може да си ги държиш в гаража само.... Та затова не ги коментираме.
Иначе аз лично за бюджетни решения не се сещам. Демиджа винаги е голям. Най вече за батерията
Потребителски аватар
turin
Site Admin
Мнения: 640
Регистриран: 20 май 2008г. 17:20
Местоположение: София/Троян
Контакти:

Re: Защо никой не говори за бюджетни електрички ?!

Мнение от turin » 07 ное 2018г. 13:20

Да, винаги стои опасността да дадеш някакви "малки" пари за нещо, което да нямаш право да караш по пътищата. Има подобни електрички, дето ги ползват в курорти и затворени комплекси, но за да е "road legal", да можеш да го караш по републиканските пътища си трябват сертификати и т.н.

Най-евтиното за шосе е нещо от класа на Reva/Aixam. Там неудобствата са брой пътници, десен волан, безопасност, пробег. От серийните в момента май най-изгодно е старият модел Leaf втора ръка, но като за подобни пари може да си направиш конверсия с по-голям пробег, нещата са на кантар. Е, остава огромният проблем, че в България легализирането на електрически конверсии не е уредено добре.

За шосейна кола друг вариант не се сещам Все пак, може да бъркам, отдавна не съм проверявал. За да видим дали говорим за едно и също нещо, пусни да разгледаме препратки към такива бюджетни коли.
Отговори