VW ID

Първата кола от серията ID на Фолксваген се очаква да се появи още през 2019г. От компанията са обявили, че тя ще е много близо като пропорции и дизайн до прототипа, представен на Парижкото изложение през 2016г. А той е с размери, много близки до най-продаваната им кола Голф хечбек:

От април са започнали тестове на първите предпродуктови прототипи по пътищата. През ноември 2019г. се очаква да произведат първите бройки. Herbert Diess от VW казва, че цената ще бъде “сравнима с дизелов модел”. По-конкретен е бил Thomas Sedran, който отговаря за корпоративната стратегия на компанията. На автомобилен форум в Германия той посочва цена, която е от 7000 до 8 000 долара по-ниска от тази на Тесла Модел 3.

Колата ще използва системата на VW Module Electric Drive Kit – модулна система за всички ID електрически коли на компанията, която позволява различни варианти в зависимост от модела. Може да задвижва 2 или 4 колела, с различни конфигурации батерии и мотори. В случая електрически мотор с мощност от 168к.с., ще е разположен в задната част. Пробегът е обявен между 249мили (около 400км) и 373мили (около 600км).

VW са обявили, че ще започнат да представят и автономни характеристики за избрани модели от 2025г. До тогава компанията има планове да продава по 1 милион електромобила годишно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *