След Polestar 1

И така, Polestar 1 e хибридната спортна кола на компанията, която се очаква да започне производство през 2019г. и да струва около 130 000 евро.

Но от Polestar са обявили, че смятат да произвеждат изцяло електрически модели и в началото на февруари разказват, че ще започнат с Polestar 2 и 3. Дори според някои Polestar 1 може да остане единственият им модел с ДВГ. Дали?

Polestar 2 е представен като съперник на Тесла Модел 3. Очаква се производството да започне през 2020г. и цената да бъде около 40 000 евро. Един цитат за Polestar 2 от изпълнителния директор Thomas Ingenlath (на снимката): “Не казваме, че е убиец на Тесла, защото ние не сме тук, за да убием Тесла, но ние сме тук, за да се конкурираме оспорвано с тях на този пазар.” Звучи ми доста напористо, а на вас?

Малко повече за 3 – започва производство през 2022г., по-голям SUV, с предполагаема цена около 80 000 евро. Разглежда се като конкурент на Тесла Модел Y.

Polestar 1 и 3 ще бъдат произвеждани в Китай. Както разбирате, 2 ще бъде масовият модел на компанията, с планирано производство надвишаващо 50 000 бройки годишно, но още не е решено къде ще се произвежда.

Колите ще могат да се купят он-лайн или в 80 места, които компанията смята да предложи. Освен това искат да приложат модел, при който плащате равна месечна вноска, а след изтичане на договора връщате колата на дилъра си. Ако решите, продължавате по същия начин с нова кола от същия модел. Според изпълнителния директор това би било привлекателно за хората: “имате много по-точна представа колко струва да притежавате (колата). Това е много ясна цена на месец.”

One thought on “След Polestar 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *