Volta

Волта е електрическо колело на базираната в Калифорния фирма “Pure Cicles”.

От компанията обявяват, че Волта може да измине до 40 мили (64км) с едно зареждане и има максимална скорост от 32км/ч. Моторът е монтиран при задното колело и има 4 режима на каране – получавате толкова “помощ” в карането, колкото решите. Светлините са интегрирани и се включват автоматично при здрачаване. Има дисплей, който показва нивото на батерията и скоростта. Времето за зареждане е 2 часа, батерията е литиево-йонна, идва със стандартно зарядно за контакт. И изглежда като съвсем обикновено колело – можете да изненадате приятелите си със скоростта, която успявате да развиете. 😉

Колелото тежи 15,8кг и има предна кошница за багаж, която е част от конструкцията му. От компанията казват, че колелото има проследяващо устройство, което изпраща съобщения на телефона ви, в случай, че колелото бъде откраднато (тази опция обаче ще се предлага само до 31 декември 2017г.). Освен това има включено проследяване за това колко калории сте изразходили и колко мили сте изминали през деня (отново чрез телефона ви).

При пробване колелото било много забавно и леко за каране.

В момента е част от кампания за набиране на средства за производство. Обявената в момента цена е 1499$ – не знам как ви се струва, но пазарната се очаква да е 2499$, а компанията има опит в производството на колела и се води евтина марка. В България можете да намерите електрически велосипеди от 1549лв до 3699лв. Доставките на първите поръчани Волта се очаква да започнат през август.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *