Търся чичо, който да работи в Сименс?

Не знам какви са плановете на Тесла за бонуси за работещите при тях (по повод един коментар), но Сименс обявява, че техните работници ще имат право на безплатно зареждане на електромобили и хибриди за цялата 2017г. Необходима е само идентификационна карта от Сименс и колата да се води на същото име. Това важи и за членовете на семействата им.

За сега това е за мрежата от зарядни станции в Германия, но планират да включат и безплатно ползване на зарядните станции извън Германия. Още не е ясно дали ще продължат с безплатното зареждане след 2017г. В момента мрежата на Сименс включва около 100 зарядни (включително бързи). Електричеството е от възобновяеми източници. Станциите са с “умна технология” за зареждане и софтуер от Сименс, който интегрира измерване на електричеството, сметка и идентификация на потребителя.

Работещите в Сименс в Германия са около 116 000 (данни от 2015г.). Общо по целия свят са около 351 000 в над 200 страни. От април 2016г. Германия има програма за по-бързо навлизане на електромобили в страната, която включва отстъпка от 4 000 евро при покупка на електромобил. Местните производители се насочват към електромобили също – Фолксваген планират да представят 30 нови модела до 2025г. Обявили са, че имат одобрение да започнат производство на Porsche’s Mission E, Audi’s e-tron quattro и VW’s BUDD-e. Ако и Сименс дадат привилегии на работещите при тях за покупка на електромобили, ще се отчете ръст в продажбата им! 🙂

Германия предлага забрана на колите с ДВГ в Европа след 2030г.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *