Ето ни, започваме!

ЕлектриКлуб започва като блог около три години след началото си като форум. После като агрегатор на новини, после като уики. Не е зле – някои започват с блог и или остават само с него, или в блога изливат мъките и малките радости в избутването на другите проекти. Вярно – понякога и това е интересно, но си е до късмет. В ЕлектриКлуб това май се размина на всички ни, но няма значение – важното е, че сега и случайният читател ще може да разбере какво мислим за електромобилите, за енергийната ефективност, за новите разработки в чужбина и за старите проблеми у нас. Да го разбере по блогърски – не да рови с търсачка във форум, не да се чуди как се ползва уики и защо толкова бавно се пише, пък иначе било “бързо”.

Не, не спираме с форума, разбира се! Даже докато пиша това, все повече наближава времето за първата организирана среща на клуба – в Бургас на 9-ти юли в Морската градина ще има Ретро Парад и там, докато се наслаждава на красиви стари коли, Тодор Раев ще гледа часовника си и ще чака всеки, който може да иде към 10 сутринта на среща. На разговор на по кафе за електромобили, любителски проекти и една идея за обща материална сервизна база, която да помага на осмелилите се да конвертират колите си – ако не с друго, то поне с гараж, инструменти и още един чифт ръце и очи. Все неща, които винаги помагат.

Какво ще пишем тук? Най-честно ще е да кажа, че времето ще покаже. Темата ще е свързана с електромобили, разбира се. Както с любителски проекти, така и с фабрични коли като Leaf, Volt, Ampera, iMiev. С интервюта – къде преводни, къде с хора, правещи нещо за електромобилната си мечта тук, в България. С по-общи за автомобилостроенето текстове, с неща за енергетика, може би понякога и за екология. Макар днес, когато всичко е показно и фалшиво “зелено”, да е много трудно вече да се говори за всичко това без популизъм, клишета и цитати от реклами. А сме длъжни поне да опитваме.

Колко често ли? Не знам. Колкото често успява всеки следващ текст да е готов. А, ще има и снимки – в повечето случаи и в началото сигурно взети от мрежата (да, с посочен източник), но по-нататък ще използваме всяка възможност да снимаме събития, хора и коли у нас на място.

Това стига за начало, даже си е бая, нали? На добър ни час!

One thought on “Ето ни, започваме!

  1. Блогът изглежда добър, особено връзката с другите блогове и сайтове. Това за превода от английски на сайтовете, които се следят в “НОВИНИ” става с инсталиране на автоматичен преводач на Google. Иначе стартът е страхотен, с което се заформят нещата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *