ogibo написа:Моята кола си стои в гаража, а излезе ли от там минава поне 300 километра. Значи моят електромобил трябва да може да изминава тези километри с едно зареждане и да се движи с скорост от 130 км./ч.
Здравей

Прав си за много неща, но това за малък/голям град не мисля, че е така. Имам предвид, че точно в големия град човек няма даже възможност да направи и обслужва електромобил. Няма гаражи, масово колите ни киснат край панелките. Тук-там има незаконни гаражни клетки, но не си е работа. А за платен паркинг – пак не става за работа по колата, а и ако в такъв паркинг им кажеш "къде да включа да дозаредя", ще мигат на парцали. Така че градът е кофти – няма никакви удобства, претъпкано е с коли навсякъде (поне за София говоря), а и се краде доста.
А със собствен гараж си е друго – вярно, трудно може да стане с пробег 300км, но не е невъзможно. Правиш нормална конверсия и си я караш из града и наоколо, а когато искаш 300км и повече, закачаш отзад ремарке с някакъв икономичен дизелов или LPG генератор и той дозарежда батериите на дълъг път.
Това е само идея, разбира се – иначе знам, че има безброй пречки пред всяка конверсия. Както някои технологични, така и най-вече законови у нас. А да не говорим, че и паричките са повече от тези за една газова или метанова уредба (или за олио, ако човек е с нафта). И аз се въздържам (засега).
Та добре дошъл във форума и щом си ентусиаст по модифициране на автомобили (системите за олио са известни, но относително много малко хора се решават и ги правят/слагат), сигурен съм че когато започнат да се правят проекти за конверсии по-масово тук, ще става интересно