Аз не знам подробности, само съм чел тук-там общи неща за такива проекти. Плюсът ти определено е в регистрацията, според мен.
Иначе, такава схема може би ще помага за намаляване на разхода, и то основно на дълъг път равномерно каране — например постоянни скорости на магистрала.
Когато колата достигне скоростта, след това енергията, която се изразходва е основно за поддържането й. Тук-там леко завойче, малко отпускане на газта или пък леко натискане — за вместване в потока. Но основното си остава енергията за поддържане на скоростта, а тя е много малка за такава ситуация. В която колата вече се движи с желаната скорост по равен прав или с леки завои път.
Точно в този момент може да ти се включват тези малки електродвигатели. За поддържане на крейсерска скорост на равен дълъг път. За това може и батериите да са малко на брой и съответно да не отнемат от багажното пространство (ценно за всеки дълъг път).
Въпросът е дали ще си струва усилията. Ако има лесен начин и частите не са много скъпи и ако ти се случва често да пътуваш по магистрала (дори и като нашите;), мисля че има смисъл. Финансов

Обаче за градско каране не ми се струва подходящо. Всичко зависи от конкретния дизайн, разбира се. Ако двигателите отзад са достатъчно големи и имаш достатъчно батерии, за да те прекарват през София след работно време, например — тогава ще е страхотно.
Но май всичко опира до яки предварителни изчисления. Кое колко тежи, колко струва, каква кола, как ще се монтира, малко груба физика и аритметика и ще стане ясно.
За варианта с извънградското и малки мотори за поддържане на скоростта май е по-лесно. Но може да греша, де... Готин проект си замислил. Между другото, ако тая схема е работеща и ако се доизмисли, това нещо може да се направи като кит, който да се слага на различни коли (с различен ефект, но все пак с ефект).