След като преди немного време KillaCycle и Eva Håkansson направиха фурор с клипове, снимки, състезания и рекорди с електрически мотоциклети, темата вече е открита. Електромобили са не само малките градски коли, а и моторите, например.
Не някакви странни, екзотични мотори в единични бройки, а направо готови модели серийни "електро-циклети", например
Zero Motorcycles.
И като си мисля за всичко това, макар аз самият да не съм моторджия, ми се приисква и аз да мога да пробвам. Има хора, които живеят само за моторите си; има такива, на които им харесва идеята за две колела, но без крайности; имало, казват, и такива, които не могат да понасят даже мисълта за по-малко от четири колела. Ако и вие сте като мен от втория вид, ето вижте какво ми попадна – Build your own electric motorcycle.
Аз отдавна съм решил ако не стане първата конверсия да е на колата ми, то поне да започна със скутер. Но мотор изглежда много по-добър вариант. Скутерът в задръстванията и особено сред дупките в града е по-опасен. А и удоволствието, казват, от мотор е съвсем различно. Жалко само, че у нас май все още е много опасно за моторджиите. Особено на дълъг път – то мен с кола ме засичат опасно, та какво остава за моторите...
Но идеята е готина. Някой има ли планове за мотор на ток? Или триколка, или пък скутер...?