Направи си сам електро-мотоциклет

Проекти за конверсии и конструиране на нови електромобили

Направи си сам електро-мотоциклет

Мнениеот turin » 15 Фев 2012г. 10:39

След като преди немного време KillaCycle и Eva Håkansson направиха фурор с клипове, снимки, състезания и рекорди с електрически мотоциклети, темата вече е открита. Електромобили са не само малките градски коли, а и моторите, например.

Не някакви странни, екзотични мотори в единични бройки, а направо готови модели серийни "електро-циклети", например
Zero Motorcycles.

И като си мисля за всичко това, макар аз самият да не съм моторджия, ми се приисква и аз да мога да пробвам. Има хора, които живеят само за моторите си; има такива, на които им харесва идеята за две колела, но без крайности; имало, казват, и такива, които не могат да понасят даже мисълта за по-малко от четири колела. Ако и вие сте като мен от втория вид, ето вижте какво ми попадна – Build your own electric motorcycle.

Аз отдавна съм решил ако не стане първата конверсия да е на колата ми, то поне да започна със скутер. Но мотор изглежда много по-добър вариант. Скутерът в задръстванията и особено сред дупките в града е по-опасен. А и удоволствието, казват, от мотор е съвсем различно. Жалко само, че у нас май все още е много опасно за моторджиите. Особено на дълъг път – то мен с кола ме засичат опасно, та какво остава за моторите...

Но идеята е готина. Някой има ли планове за мотор на ток? Или триколка, или пък скутер...?
Аватар
turin
Site Admin

Re: Направи си сам електро-мотоциклет

Мнениеот SuriCat » 15 Фев 2012г. 18:50

Аз на идеята за АТВ се кефя.

Може би съм от ония, дето са от породата "четири колела" :roll: :? Въпреки, че много карах колело, но не и в Сф.

Айде ако някой намери евтино АТВ без двигател да вика :)
Аватар
SuriCat

Мнениеот teodor.ivanov » 16 Фев 2012г. 02:11

Във Франция гледах едно мнооого лъскаво прототипче на Пежо с мотори във всяко колело. До колкото си спомням бяха 6кВ всеки, а 24кВ за едно АТВ означава гарантирано забавление :D
teodor.ivanov

Мнениеот turin » 16 Фев 2012г. 09:08

Хм, с АТВ е съвсем друга хава, според мен. Моторът и особено пък скутерът са основно за придвижване, а АТВ си е точно за забавление. Хич не е лошо иначе, де. Само не знам доколко и как са легално нещата с АТВ по улиците и особено по шосетата. А и АТВ е по-сложно механично и може и конверсията да е по-сложна, особено пък ако говорим за 4х4, хеле пък за 4 мотора в колелата.

Ако имам времето, парите и мястото, бих почнал от скутер с опцията да пробвам и АТВ после. Все пак, ако човек ходи на работа в същия или съседен квартал, един скутер на ток се е "утепал отсекъде". Хем евтино, хем супер проста машинка, хем може да е кеф, особено ако не се вреш в най-големия трафик.
Аватар
turin
Site Admin

Мнениеот SuriCat » 16 Фев 2012г. 13:44

Търси из нета някой скутер без ДВГ. Не би трябвало да са скъпи като се има на предвид, че с двигател може да намериш за 1000 лева.
Аватар
SuriCat

Мнениеот nicksunkar » 22 Фев 2012г. 12:21

Напълно съм съгласен с идеята за правене на ел. мотоциклет. Аз също имам желание да си направя нещо такова, да може се возят двама човека. Как да се определи какъв двигател да се купи, какви батерии да се взема? Благодаря ви.
nicksunkar

Назад към Проекти