Здравейте и поздравления на всички успели в проектите си! Аз съм следващият по вашите стъпки.
Както следва от заглавието колата за конверсия е пежо 106 специално купувана за целта. Двигателят е Костов 6,5kW 106A Imax 75VDC 2800 ob/min. Батериите не са закупени все още тъй като в момента обмислям схемата на така наречения контролер, тоест чакам части за него и след направата му ще търся най-изгодните батерии, вероятно 100Ah 12V оловни. Идеята ми е както на всеки от вас, възможно най-ниско бюджетен проект, градски тип не гоня висока скорост причината е, че живея във Варна което означава лазене и задръстване.
Въпросите ми към вас са много и по конкретно са към тези (ако има такива) които са си правили сами контролерите.
По каква схема работят. Как са се справили със силовата част. Какви кондензатори за компенсация на падовете. В какви граници да търся тока на размагнитване на мотора и съответно какъв диод за него? Борба със скин ефект? Малко са ми общи въпросите, но няма как да се експериментира докато мотора ти е на масата, а не в колата. Друг много важен въпрос: как следите капацитета на акумулатора посредством напрежението или как?